subota, 20. listopada 2018.

Riblji paprikaš


Za pripremu ovog jela potrebni su vam sastojci:
  Za četiri osobe:
    * 1 kg mješane rjecne ribe (šaran)
    * 40 dg luka
    * 20 dg paradajza
    * 6 dg mljevene slatke crvene paprike
    * 1,5 dl ulja
    * so i biber

Priprema jela:
Ribu ocistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade...


Luk narezati na kolutice. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci. Posoliti, pobiberiti, dodati narezan paradajz i preliti vodom. Kad prokuha, dodati mljevenu papriku i kuvati na laganoj vatri 40 minuta.

Uz riblji paprikaš kao prilog poslužiti tjesteninu.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.