Šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa
Ako se pitate kako napraviti šnicle, a da ne budu suhe, obične, bez umaka…, ukratko neprivlačne, evo rješenja – recept iz jedne njemačke kuharice.
Sastojci:
4-6 većih janječih ili telećih odrezaka,
4 žlice juhe ili vode,
4 žlice vrhnja za kuhanje,
2 kisela krastavca,
2 žlice senfa,
2 žlice ulja,
sjeckani peršin,
sol,
papar,
vegeta
Priprema:
Mesne odreske malo potući s batom, začiniti solju, paprom i vegetom pa ih popržiti na 2 žlice ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zaliti s juhom ili vodom. Dodati vrhnje za kuhanje pa promiješati.
Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje i promiješati.
Dodati senf, sjeckani peršin pa prokuhati i začiniti po želji.
U umak vrati ispečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.
Poslužiti uz prilog po želji – neko dinstano povrće, tjesteninu, pire, rižu… i salatu.
Izvor: Coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.