ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa

Šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa


Ako se pitate kako napraviti šnicle, a da ne budu suhe, obične, bez umaka…, ukratko neprivlačne, evo rješenja – recept iz jedne njemačke kuharice.

Sastojci:
    4-6 većih janječih ili telećih odrezaka,
    4 žlice juhe ili vode,
    4 žlice vrhnja za kuhanje,
    2 kisela krastavca,
    2 žlice senfa,
    2 žlice ulja,
    sjeckani peršin,
    sol,
    papar,
    vegeta

Priprema:
Mesne odreske malo potući s batom, začiniti solju, paprom i vegetom pa ih popržiti na 2 žlice ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zaliti s juhom ili vodom. Dodati vrhnje za kuhanje pa promiješati.
Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje i promiješati.
Dodati senf, sjeckani peršin pa prokuhati i začiniti po želji.
U umak vrati ispečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.
Poslužiti uz prilog po želji – neko dinstano povrće, tjesteninu, pire, rižu… i salatu.

Izvor: Coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.