ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Francuska kuhinja: Provansalske palačinke

Francuska kuhinja: Provansalske palačinke



Sastojci:
50 g brašna,
4–5 kašika mlijeka,
2 jajeta, malo soli,
250 g šampinjona,
100 g rukole,
2 kašike putera,
1 čehno bijelog luka,
1 kašičica provansalske mješavine začina,
4 kašike kisele pavlake,
2 kašike bijelog vina.

Priprema:
Izmiješati brašno, mlijeko, jaja i malo soli. Ostaviti tijesto za palačinke da miruje oko 30 minuta.

Obrisati šampinjone mokrom krpom i isjeckati. Rukolu iscjepkati. Zagrijati kašiku maslaca i ispržiti  šampinjone. Isjeckati bijeli luk i dodati gljivama. Pržiti još malo, dodati začine i posoliti po želji. Umiješati kiselu pavlaku i vino. Umiješati rukolu i podgrijati je u sosu.
Ostatak putera zagrijati iz ispržiti 4 palačinke. Svaku palačinku staviti na tanjir i rasporediti gljive. Preklopiti palačinke i servirati ih ukrašene miješanom zelenom salatom i rukolom.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.