utorak, 16. listopada 2018.

Domaća tjestenina za supu: Austrijske fritate

 Domaća tjestenina za supu: Austrijske fritate 



Sastojci:
4 dl mlijeka
100 g brašna
jaje
masnoća za pečenje
4 kašike ulja
Priprema:
  1. Izmiješati hladno mlijeko i brašno, dodati jaje i so pa nastaviti miješati dok se smjesa ne sjedini.
  2. U tavi ugrijati malo ulja.
  3. Kutlačom sipati malo smjese za fritate.
  1. Potresti tavu da se smjesa ravnomjerno rasporedi.
  2. Pržiti fritate s obje strane dok ne požute neprestano protresajući tavu.
  3. Fritate saviti kao palačinku, narezati na dva milimetra široke rezance i dodati goveđoj supi.
  4. Okus fritate poboljšat ćete ako tijestu dodate sitno nasjeckani peršun.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.