srijeda, 24. listopada 2018.

Kobasice sa kiselim kupusom

Kobasice sa kiselim kupusom  - jednostavno a ukusno



Da bi ste pripremili kobasice sa kiselim kupusom potrebno vam je:

- 30gr margarina
- 2 glavice luka
- 750 gr kiselog kupusa
- biber ,sol ,kim
- 250 ml juhe od povrća
- 400 gr krompira,
- 3 kobasice

Priprema jela:
U tavi zagijati margarin i na njemu dinstati sitno isjeckan luk. Zatim dodati ribani kiseli kupus i propržiti ga, zatim začiniti sa soli ,biberom i kimom po želji. U to dodati juhu od povrća i ostaviti da se lagano kuha oko pola sata dok skoro sva tekućina ne ispari. U medjuvremenu skuhati krompir (neoguljen) i ogultiti ga kad se malo ohladi.
U drugoj tavi zagrijte ulje i u njemu prepržite kobasice koje ste prethodno malo zarezali na nekoliko mjesta da nebi prilikom pečenja pucale.
Kada su gotove servirajte ih uz prženi kupus i kuhani krompir koji ste nakon guljenja posolili i po želji dodali vegete.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.