Osnovu ove “šarenice” feta sir, grčki jogurt i masline, a šarenilo joj daje pečena crvena paprika te kukuruzni griz, jaja, ribana tikvice, šunka… Grčka pita napravljena po ovom receptu može biti pravo osvježenje u vašem jelovniku!
Sastojci:
1 tikvica krupnije ribana
4 pečene paprike
200 g šunke
100 g feta sira
10 maslina
1 čaša grčkog jogurta
5 žlica ulja
3 jaja
200 g kukuruzne krupice
100 g oštrog brašna
1 žlčica soli
1 prašak za pecivo
kim, sezam, sjemenke lana, suncokreta…
Priprema:
Pečene paprike očišćene od peteljki, kore i sjemena pa izrežite na na kockice, tikvicu naribajte, izdrobite feta sir, masline izrežite na četiri dijela.
Sve sastojke sjedinite i promiješajte vilicom dok ne dobijete ujednačenu smjesu, ne mnogo gustu, više žitku!
Izliti u tepsiju, posuti kimom ili sezamom, može i sjemenkama lana ili suncokreta, što vam je draže i što imate pri ruci.
Peći u tepsiji dimenzija 40×20 cm pola sata na temperaturi 200 °C.
Izvor: Bonappetit NS
4 pečene paprike
200 g šunke
100 g feta sira
10 maslina
1 čaša grčkog jogurta
5 žlica ulja
3 jaja
200 g kukuruzne krupice
100 g oštrog brašna
1 žlčica soli
1 prašak za pecivo
kim, sezam, sjemenke lana, suncokreta…
Priprema:
Pečene paprike očišćene od peteljki, kore i sjemena pa izrežite na na kockice, tikvicu naribajte, izdrobite feta sir, masline izrežite na četiri dijela.
Sve sastojke sjedinite i promiješajte vilicom dok ne dobijete ujednačenu smjesu, ne mnogo gustu, više žitku!
Izliti u tepsiju, posuti kimom ili sezamom, može i sjemenkama lana ili suncokreta, što vam je draže i što imate pri ruci.
Peći u tepsiji dimenzija 40×20 cm pola sata na temperaturi 200 °C.
Izvor: Bonappetit NS
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.