srijeda, 17. listopada 2018.

Tjestenina gotova za 15 minuta

Tjestenina gotova za 15 minuta


Sastojci:
400 g tjestenine,
3 čehna bijelog luka,
1 paradajz,
5 sušenih paradajza u ulju,
tvrdi sir (parmezan ili koziji sir),
maslinovo ulje,
so, biber.

Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje. U većoj šerpi zagrijte vodu do ključanja. Nemojte je odmah soliti, jer će joj trebati više vremena da proključa. Ubacite tjesteninu i tada posolite vodu.


Na maslinovom ulju popržite sjeckani bijeli luk, paradajz isječen na kockice i sitno isjeckan sušeni paradajz. Posolite i pobiberite po ukusu, i dolijte malo vode kako bi fino krčkalo dok tjestenina ne bude gotova.
Ocijedite tjesteninu i pomiješajte je sa sosom. Servirajte posuto izrendanim tvrdim sirom, i po želji ukrasite rukolom.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.