Brzo, ukusno, jednostavno. Ručak koji će te pamtiti.
Sastojci:
1 pureći karabatak,
1 kašičica soli,
1 ravna kašičica mljevenog bijelog bibera,
1 kašičica majčine dušice,
1 kašika suhog peršuna,
2 kašike ulja,
3 glavice crvenog luka,
4 kašike bijelog vina
Priprema:
Pomiješajte sve začine i utrljajte mješavinu u karabatak. Ostavite da odstoji pola sata. U nauljenu posudu stavite karabatak, poklopite i pecite u rerni na 250 C 15 minuta, zatim smanjite na 200C i pecite još 30 minuta.
Dodajte bijelo vino, prelite karabatak sa saftom i pored njega stavite luk isječen na četvrtine. Pecite još 15 minuta.
Ukupno vrijeme pečenja 1 sat.
Služite sa kuhanom rižom, povrćem ili salatom po izboru.
Izvor: brzirecepti.info
1 pureći karabatak,
1 kašičica soli,
1 ravna kašičica mljevenog bijelog bibera,
1 kašičica majčine dušice,
1 kašika suhog peršuna,
2 kašike ulja,
3 glavice crvenog luka,
4 kašike bijelog vina
Priprema:
Pomiješajte sve začine i utrljajte mješavinu u karabatak. Ostavite da odstoji pola sata. U nauljenu posudu stavite karabatak, poklopite i pecite u rerni na 250 C 15 minuta, zatim smanjite na 200C i pecite još 30 minuta.
Dodajte bijelo vino, prelite karabatak sa saftom i pored njega stavite luk isječen na četvrtine. Pecite još 15 minuta.
Ukupno vrijeme pečenja 1 sat.
Služite sa kuhanom rižom, povrćem ili salatom po izboru.
Izvor: brzirecepti.info
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.