nedjelja, 14. listopada 2018.

Pureći karabatak sa crvenim lukom - za savršen ručak


Brzo, ukusno, jednostavno. Ručak koji će te pamtiti.

Sastojci:
1 pureći karabatak,
1 kašičica soli,
1 ravna kašičica mljevenog bijelog bibera,
1 kašičica majčine dušice,
1 kašika suhog peršuna,
2 kašike ulja,
3 glavice crvenog luka,
4 kašike bijelog vina

Priprema:
Pomiješajte sve začine i utrljajte mješavinu u karabatak. Ostavite da odstoji pola sata. U nauljenu posudu stavite karabatak, poklopite i pecite u rerni na 250 C 15 minuta, zatim smanjite na 200C i pecite još 30 minuta.

Dodajte bijelo vino, prelite karabatak sa saftom i pored njega stavite luk isječen na četvrtine. Pecite još 15 minuta.

Ukupno vrijeme pečenja 1 sat.

Služite sa kuhanom rižom, povrćem ili salatom po izboru.

Izvor: brzirecepti.info

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.