- pileća prsa
- manja zelena salata
- paradajz, krastavac, paprika, mladi luk
- malo pancete
- 2 kuvana jaja
Preljev:
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika senfa,
- kečap i majoneza
- 1 kašika balzamika
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čeon bijelog luka
Potrebno vrijeme za pripremu jela: 25 – 35min
Pileća prsa izrežite na male kockice i propržite na tavi. Pred kraj
ubacite u tavu i tanke, male komadiće pancete da se zajedno proprži.
Povrće očistite i nasjeckajte. Tvrdo skuvajte jaja i narežite ih na
osmine. Za preljev izmješajte sve sastojke.
Izazov za sljedeću sedmicu je da koristite nekoliko klasičnih i već
viđenih sastojaka, ali svaki dan na drugačiji način. Iznenadićete sami
sebe koliko (ni)je dosadna piletina. Ako zapnete, uvijek možete kao
izgovor upotrijebiti to da je nestalo struje baš u trenutku pripreme, a
onda napraviti odličnu kajganu sa svježom salatom, a uz neizbježnu
“život je prekratak da bismo ga gubili u kuhinji”. Do sljedećeg naleta
inspiracije i maestralnog ručka koji ćete pripremiti biti već sutra,
prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.