subota, 13. listopada 2018.

Gurmanska pileća salata

  • pileća prsa
  • manja zelena salata
  • paradajz, krastavac, paprika, mladi luk
  • malo pancete
  • 2 kuvana jaja
Preljev:                                                                        
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašika senfa,
  • kečap i majoneza
  • 1 kašika balzamika
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čeon bijelog luka

Potrebno vrijeme za pripremu jela: 25 – 35min
Pileća prsa izrežite na male kockice i propržite na tavi. Pred kraj ubacite u tavu i tanke, male komadiće pancete da se zajedno proprži. Povrće očistite i nasjeckajte. Tvrdo skuvajte jaja i narežite ih na osmine. Za preljev izmješajte sve sastojke.

Izazov za sljedeću sedmicu je da koristite nekoliko klasičnih i već viđenih sastojaka, ali svaki dan na drugačiji način. Iznenadićete sami sebe koliko (ni)je dosadna piletina. Ako zapnete, uvijek možete kao izgovor upotrijebiti to da je nestalo struje baš u trenutku pripreme, a onda napraviti odličnu kajganu sa svježom salatom, a uz neizbježnu “život je prekratak da bismo ga gubili u kuhinji”. Do sljedećeg naleta inspiracije i maestralnog ručka koji ćete pripremiti biti već sutra, prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.