ponedjeljak, 5. kolovoza 2019.

Zašto biste trebali početi piti sok od kiselih krastavaca?


Krastavci su među najomiljenijom plodovima koje možemo pronaći u vrtu.

Uzgajaju se već hiljadama godina, a u njima možemo pronaći obilje minerala i vitamina. Sadrže visok udio vode pa su izvrsni za hidrataciju i detoksikaciju. Krastavci uravnotežuje krvni tlak, poboljšava probavu te pospješuju izbacivanje štetnih tvari iz organizma.
Od svježih krastavaca zasigurno su popularniji oni kiseli, a zdravstvene blagodati, osim krastavaca u staklenci, ima i sok u kojemu se kiseli krastavci nalaze.
Uostalom, ova jednostavna tekućina ima mnoštvo blagodati za koje nutricionisti kažu da bi ste trebate iskoristiti čim pojedete posljednji krastavac iz staklenke, piše Wall.hr

Štiti od dehidracije
Sok od kiselog krastavca sadrži natrij, kalij i vodu koji su važni za hidrataciju. Ako osjetite žeđ,umjesto obične vode, probajte popiti sok kiselih krastavaca koji će vas trenutno osvježiti i napuniti zdravim sastojcima.

Izvrstan je za oporavak od vježbanja
Voda je obično sve što će vam trebati prije i za vrijeme vježbanja, ali ako stvarno naporno trenirate, poput profesionalnih sportaša, trebat ćete nadoknaditi izgubljene elektrolite. Sok od kiselih krastavaca je tekućina za oporavak i za nadoknadu elektrolita izgubljenih tijekom velikog znojenja. Osim toga, pomaže i kod grčenja mišića nakon vježbanja .

Bogat je probioticima
Sok od kiselih krastavaca magično djeluje na vaša crijeva. S obzirom sa su kiseli krastavci fermentirani oni u organizmu navlače probiotike koji pospješuju probavu.

Izvor vitamina i antioksidansa
Sok od kiselih krastavca posebno je dobar izvor vitamina A i E te sadrži antioksidanse u tragovima, koji pomažu u zaštiti vašeg tijela i njegovih stanica od štetnih molekula i jačanju imuniteta.

Pomaže u regulaciji razine šećera u krvi
Sok od kiselog krastavca može vam pomoći u reguliranju razine šećera u krvi. Studije su pokazale da su pojedinci oboljeli od dijabetesa tipa 2 prije konzumacije soka od kiselih krastavaca imali smanjene vrijednosti šećera u krvi. Za poboljšane vrijednosti nakon konzumacije soka od kiselih krastavaca boi je odgovoran ocat koji se nalazi u soku.
Iako, sam sok nije direktno odgovoran, sigurno biste radije popili ovaj sok od šalice octa.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.