subota, 20. siječnja 2018.

Marokanski palačinci sa hiljadu rupica

Jednostavan recept za brze i ukusne palačine.

SASTOJCI:
  • 1 čaša (2,5 dl) sitnog (bebi) grisa- 250 g
  • ½ čaše brašna- 100 g
  • 2 čaše tople vode- ½ l
  • 1 žlica suhog kvasca
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
PRIPREMA:


Sve suhe sastojke staviti u blender, preliti toplom vodom i mutiti oko 5 minuta. Smjesu izliti u posudu, pokriti i ostaviti stajati 60 minuta. Tavu premazati maslacem, uliti oko ½ dl smjese i peći na laganoj vatri oko 2-3 minute. Na površini tijesta se najprije stvore mjehurići, zatim male rupice. Palačinka je pečena kad je površina suha i spužvasta.  Druga strana palačinke se ne peče. Palačinke slagati na kuhinjski ubrus. Poslužiti ih prelivene medom. Količina je dovoljna za 15 palačinki promjera 15 cm.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.