ponedjeljak, 15. listopada 2018.

SULTANSKI PILAV: Jelo kojem neće odoljeti ni najveći izbirljivci

SULTANSKI PILAV: Jelo kojem neće odoljeti ni najveći izbirljivci



Poznato je da su sultani bili vrlo probirljivi, a tu istančanost možete osjetiti i u sultanskom pilavu. U rižu umiješajte grašak, stavite na topli tanjur, dodajte pirjano mljeveno meso i – uživajte!
Sastojci (za 4 osobe):
  • 300 g mljevenog mesa,
  • 80 g luka,
  • 2 žlice margarina,
  • 50 ml paradajz-koncenrata,
  • 1 žličica majčine dušice,
  • crni papar mljeveni,
  • 2 žličice Vegete
  •  
Za pilav:
  • 200 g basmati riže,
  • 600 ml tople vode,
  • 250 g graška iz konzerve,
  • 3 žlice margarina,
  • 2 žličice Vegete
Za posipavanje:
  • 4 žlice naribanog sira trapista
Vrijeme pripreme: 45 minuta

Priprema:
Na zagrijanom margarinu popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso pa pirjajte oko 15 minuta.
Nakon toga dodajte majčinu dušicu, papar, Vegetu i paradajz-koncentrat, pa pirjajte još oko 10 minuta.
Opranu i ocijeđenu rižu kratko popecite na margarinu, dodajte Vegetu, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
Nakon toga umiješajte ocijeđeni grašak i pokriveno kuhajte još 5 minuta.
Posluživanje:
Rižu i grašak stavite na veliki topli tanjur. Po njima rasporedite pirjano mljeveno meso, sve pospite naribanim sirom i poslužite toplo.
Savjet:
Kuhanu rižu prije serviranja ostavite poklopljenu oko 5 minuta. Riža će biti rahlija, a pilav ukusniji.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.