SULTANSKI PILAV: Jelo kojem neće odoljeti ni najveći izbirljivci
Poznato je da su sultani bili vrlo probirljivi, a tu
istančanost možete osjetiti i u sultanskom pilavu. U rižu umiješajte
grašak, stavite na topli tanjur, dodajte pirjano mljeveno meso i –
uživajte!
Sastojci (za 4 osobe):
- 300 g mljevenog mesa,
- 80 g luka,
- 2 žlice margarina,
- 50 ml paradajz-koncenrata,
- 1 žličica majčine dušice,
- crni papar mljeveni,
- 2 žličice Vegete
Za pilav:
- 200 g basmati riže,
- 600 ml tople vode,
- 250 g graška iz konzerve,
- 3 žlice margarina,
- 2 žličice Vegete
Za posipavanje:
- 4 žlice naribanog sira trapista
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Priprema:
Na zagrijanom margarinu popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso pa pirjajte oko 15 minuta.
Nakon toga dodajte majčinu dušicu, papar, Vegetu i paradajz-koncentrat, pa pirjajte još oko 10 minuta.
Opranu i ocijeđenu rižu kratko popecite na margarinu, dodajte Vegetu, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
Nakon toga umiješajte ocijeđeni grašak i pokriveno kuhajte još 5 minuta.
Nakon toga dodajte majčinu dušicu, papar, Vegetu i paradajz-koncentrat, pa pirjajte još oko 10 minuta.
Opranu i ocijeđenu rižu kratko popecite na margarinu, dodajte Vegetu, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
Nakon toga umiješajte ocijeđeni grašak i pokriveno kuhajte još 5 minuta.
Posluživanje:
Rižu i grašak stavite na veliki topli tanjur. Po njima rasporedite pirjano mljeveno meso, sve pospite naribanim sirom i poslužite toplo.
Rižu i grašak stavite na veliki topli tanjur. Po njima rasporedite pirjano mljeveno meso, sve pospite naribanim sirom i poslužite toplo.
Savjet:
Kuhanu rižu prije serviranja ostavite poklopljenu oko 5 minuta. Riža će biti rahlija, a pilav ukusniji.
Kuhanu rižu prije serviranja ostavite poklopljenu oko 5 minuta. Riža će biti rahlija, a pilav ukusniji.
Izvor: Coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.