Okus im je fenomenalan, a uz banane nema šanse da se presuši. Kolač ostane uvijek sočan i ima onu specifičnu aromu koju samo banana može dati.
Sastojci:
175 g maslaca
25 g kakaa
135 g smeđeg šećera
2 jaja
75 g brašna
1 žličica praška za pecivo
2 jako zrele banane
50 g nasjeckanih lješnjaka / badema /oraha
60 g tamne čokolade
Ganache:
60 g tamne čokolade
30 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Otopite 50 g maslaca i pomiješajte s kakaom.
Pjenasto umutite mikserom preostali maslac sa šećerom.
Dodajte jaja i kakao u smjesu, a zatim umiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo, orašasto voće (odaberite što vam se sviđa), ispasirane banane (samo ih dobro izgnječite vilicom u kašu) i nasjeckanu čokoladu.
Istresite smjesu u kalup i poravnajte. Kalup bi za ovu mjeru trebao biti 18×18 cm, ali može biti i veći. Kolač će u tom slučaju ispasti tanji, ali to mu nije neka velika mana.
Pecite kolač u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 40-50 minuta (ovisno o veličini pleha koji ste koristili, provjerite u svakom slučaju čačkalicom, kolač mora biti pečen ali ostati vlažan).
Za ganache sitno nasjeckajte ili naribajte čokoladu, prelijte je vrelim slatkim vrhnjem i dobro izmiješajte da se čokolada istopi i krema ujednači. Prelijte preko ohlađenog kolača.
Ako volite da ima više kreme na vrhu, možete i povećati količinu čokolade i vrhnja.
Izvor: DajanaD/coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.