srijeda, 24. listopada 2018.

Spremite brzo i ukusno biber meso

Tradicionalno domaće jelo - Biber meso

Za ovo jelo potrebni su vam slijedeći sastojci:
1. pola kilograma telećeg mesa, najbolje od plećke,
2. jedan ovčiji vrat,
3. ulje,
4. dvije glavice crvenog luka,
5. tri osrednje mrkve,
6. vezica peršina,
7.  so i biber po želji.

Priprema jela:
Teletina i meso s ovčijeg vrata se nareže na sitne kockice.
Na vrelo ulje se doda narezani crveni luk.
Luk se dinsta dok ne postane staklast, a sve uz dodavanje manjih količina vrele vode.
Nakon toga se doda očišćena mrkva narezana na tanje kolutiće i sitno narezan peršin.
Sve se to dinsta još desetak minuta
Zatim se doda  meso i poklopljeno dinsta na tihoj vatri uz dodavanje vrele vode po potrebi, da bi se spriječilo zagaranje.
Tako pripremljeno meso može se poslužiti uz rižu i zelenu salatu.

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.