Tradicionalno domaće jelo - Biber meso
Za ovo jelo potrebni su vam slijedeći sastojci:
1. pola kilograma telećeg mesa, najbolje od plećke,
2. jedan ovčiji vrat,
3. ulje,
4. dvije glavice crvenog luka,
5. tri osrednje mrkve,
6. vezica peršina,
7. so i biber po želji.
Priprema jela:
Teletina i meso s ovčijeg vrata se nareže na sitne kockice.
Na vrelo ulje se doda narezani crveni luk.
Luk se dinsta dok ne postane staklast, a sve uz dodavanje manjih količina vrele vode.
Nakon toga se doda očišćena mrkva narezana na tanje kolutiće i sitno narezan peršin.
Sve se to dinsta još desetak minuta
Zatim se doda meso i poklopljeno dinsta na tihoj vatri uz dodavanje vrele vode po potrebi, da bi se spriječilo zagaranje.
Tako pripremljeno meso može se poslužiti uz rižu i zelenu salatu.
1. pola kilograma telećeg mesa, najbolje od plećke,
2. jedan ovčiji vrat,
3. ulje,
4. dvije glavice crvenog luka,
5. tri osrednje mrkve,
6. vezica peršina,
7. so i biber po želji.
Teletina i meso s ovčijeg vrata se nareže na sitne kockice.
Na vrelo ulje se doda narezani crveni luk.
Luk se dinsta dok ne postane staklast, a sve uz dodavanje manjih količina vrele vode.
Nakon toga se doda očišćena mrkva narezana na tanje kolutiće i sitno narezan peršin.
Sve se to dinsta još desetak minuta
Zatim se doda meso i poklopljeno dinsta na tihoj vatri uz dodavanje vrele vode po potrebi, da bi se spriječilo zagaranje.
Tako pripremljeno meso može se poslužiti uz rižu i zelenu salatu.
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.