subota, 13. listopada 2018.

Brza juha od povrća

Nakon napornog radnog dana ništa vas neće bolje okrijepiti od povrtne juhe, posebno ako je i brzo gotova pa se ne morate puno mučiti.



Juhe su idealno jelo u bilo koje doba godine, a budući da u zamrzivaču uvijek možete imati pripremljenog povrća i temeljca, ovaj je recept idealan za jedno takvo okrepljujuće jelo.

Predloženi sastojci otprilike su dostatni za četvero ljudi, a računajte da će vam za pripremu trebati nešto više od pola sata.


Sastojci:

četvrtina šalice maslinovog ulja i par kapi za serviranje
1 velika glavica luka
sol i papar
2 češnja češnjaka, mljevena
8 šalice sjeckanog bilo kojeg smrznutog povrća, ako nemate svježeg
6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca

Priprema:

U lonac stavite maslinovo ulje pa nasjeckani luk i malo posolite. Pustite da se prži dvije do tri minute pa dodajte češnjaka i pirjajte još toliko. Ne zaboravite povremeno promiješati.

Za to vrijeme sortirajte povrće prema duljini kuhanja jer znate i sami da se primjerice mrkva kuha dulje od brokule. Nakon što su se luk i češnjak dovoljno pirjali, ubacite povrće kako ste ga posložili i pomalo miješajte. Nakon što je malo otpustilo, dodajte temeljac. Kuhajte na umjerenoj vatri dok povrće ne bude kuhano, a zatim raspodijelite u tanjure i dodajte koju kap maslinova ulja i sol ili papar po potrebi.

Ovaj brzi i jednostavni recept za How to Cook Everything Fast preporučio je chef Mark Bittman

Izvor: tportal.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.