subota, 13. listopada 2018.

Vegetarijanska musaka od tikvica

  • 1 kg mladih tikvica
  • 3 – 4 struka mladog luka
  • 1 korijen mrkve
  • 150 gr kuhanog integralne riže
  • 2 jajeta
  • 200 ml pavlake
  • 2 – 3 kašike peršuna
  • 2 čena bijelog luka
  • 100 gr rendanog sira
Potrebno vrijeme za pripremu jela: 45 min
Tikvice oprati, oguliti i nasjeći na kolutove ili listove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Rižu skuvati i ocijediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća nasjeckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršuna i narendanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni. Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo peršuna i time preliti musaku, staviti malo vegete odozgo i vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.