- 1 kg mladih tikvica
- 3 – 4 struka mladog luka
- 1 korijen mrkve
- 150 gr kuhanog integralne riže
- 2 jajeta
- 200 ml pavlake
- 2 – 3 kašike peršuna
- 2 čena bijelog luka
- 100 gr rendanog sira
Potrebno vrijeme za pripremu jela: 45 min
Tikvice oprati, oguliti i nasjeći na kolutove ili listove, posoliti
ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode.
Rižu skuvati i ocijediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo
malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća
nasjeckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća,
peršuna i narendanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni
oko 20 minuta na 180 stepeni. Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo
peršuna i time preliti musaku, staviti malo vegete odozgo i vratiti u
rernu još 5 minuta da se zapeče. Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.