subota, 13. listopada 2018.

Krompir čorba sa piletinom

500 g pilećih prsa
jedna glavica luka
2 – 3 čena bijelog luka
2 mrkve
krompir
začini
brašno

Potrebno vrijeme za pripremu jela: 40 – 50min

Na malo ulja propržite luk i bijeli luk. Kad postane staklast, dodajte pileća prsa izrezana na kockice, i mrkvu. Propržite sve zajedno, dodajte povrtnu kocku, čašu vode i pirjajte. Kad je meso omekšalo, dodajte povrće po želji i krompir izrezan na kockice. Dolijte još vode i kuvajte 25 min, odnosno dok se krompir ne skuva. Posolite po potrebi. Kad je čorba skoro gotova, pripremite zapršku. Na malo ulja propržite začinsku papriku, dodajte brašno i brzo miješajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz čorbe i miješajte dok ne proključa. Zatim zapršku prelijte u čorbu, promiješajte i nastavite kuhati još desetak minuta. Čorbu pred kraj začinite paprom, peršinom i chillijem.
 

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.