nedjelja, 14. listopada 2018.

Ljute bukovače sa tjesteninom


Evo jednog lijepog obroka za sve ljubitelje gljiva! Ne moraju uvijek biti bukovače, iskoristite gljive koje volite i koje možete nabaviti.

Sastojci (za 2 osobe):
    2 velike ili 3 manje bukovače
    4 češnja bijelog luka
    1 zelena ljutkasta papričica,
    začin za juhu,
    sušeni peršinov list,
    malo ulja za prženje,
    200 g kuhane tjestenine

Priprema:
Bukovače izrežemo na krupnije rezance, propržimo na malo ulja, dodamo začine, bijeli luk izrezan malo krupnije i papričicu…
Dovoljno im je 15-20 minuta dinstanja i one su gotove…
Za to vrijeme možete u slanoj vodi skuhajte makarone…
Kada su kuuani i makarone i bukovače, sve samo sjedinimo i prilikom serviranja dodamo limun izrezan na četvrtine…
I vaše ljute bukovače s tjesteninom su gotove!
Nije limun isključivo ukras – iscijedite ga preko jela pred samo služenje, sačuvat ćete C vitamin i jelo će poprimiti fantastičan šmek! A ujedno, limun će umanjiti miris bijelog luka…

Izvor: Bonappetit NS

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.