Evo jednog lijepog obroka za sve ljubitelje gljiva! Ne moraju uvijek biti bukovače, iskoristite gljive koje volite i koje možete nabaviti.
Sastojci (za 2 osobe):
2 velike ili 3 manje bukovače
4 češnja bijelog luka
1 zelena ljutkasta papričica,
začin za juhu,
sušeni peršinov list,
malo ulja za prženje,
200 g kuhane tjestenine
Priprema:
Bukovače izrežemo na krupnije rezance, propržimo na malo ulja, dodamo začine, bijeli luk izrezan malo krupnije i papričicu…
Dovoljno im je 15-20 minuta dinstanja i one su gotove…
Za to vrijeme možete u slanoj vodi skuhajte makarone…
Kada su kuuani i makarone i bukovače, sve samo sjedinimo i prilikom serviranja dodamo limun izrezan na četvrtine…
I vaše ljute bukovače s tjesteninom su gotove!
Nije limun isključivo ukras – iscijedite ga preko jela pred samo služenje, sačuvat ćete C vitamin i jelo će poprimiti fantastičan šmek! A ujedno, limun će umanjiti miris bijelog luka…
Izvor: Bonappetit NS
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.