Sjajan prijedlog za brzi ručak sa tjesteninom. Ovog puta u pikantnoj kombinaciji sa kobasicama i sosom od paradajza.
Sastojci:
300 g dimljenih suhih kobasica,
1 crveni luk,
2 češnja bijelog luka,
2 veća paradajza,
400 g tjestenine (pužići, fusili i sl.),
4 dl pilećeg bujona (može i od kockice),
so i biber,
naribani sir (kačkavalj, gauda…)
peršinov list
Priprema:
Crveni luk isjeckati na sitne kockice i propržiti na malo ulja. Dodati kobasice izrezane na kolutiće i kratko propržiti zajedno sa lukom.
Paradajz na kratko spustiti u vrelu vodu, oguliti i izrezati na kockice.
Sve propržiti zajedno sa kobasicama, dodati i bijeli luk.
Zatim sipati tjesteninu i preliti pilećim bujonom. Sačekati da provri, a zatim smanjiti temperaturu i kuhati oko 15 minuta dok tjestenina ne omekša.
Po potrebi dodati još malo bujona ili vode.
Skinuti s vatre, posuti naribanim sirom i staviti u rernu da se kratko zapeče, desetak minuta će biti dovoljno da se sir fino otopi.
Prije služenja posuti sjeckanim peršinom ili mladim lukom.
Poslužiti toplo uz svježu zelenu salatu.
Izvor: La cuisine créative
0 komentari:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.