nedjelja, 14. listopada 2018.

Brzi ručak: Pikantna tjestenina sa kobasicama

Sjajan prijedlog za brzi ručak sa tjesteninom. Ovog puta u pikantnoj kombinaciji sa kobasicama i sosom od paradajza.

Sastojci:
    300 g dimljenih suhih kobasica,
    1 crveni luk,
    2 češnja bijelog luka,
    2 veća paradajza,
    400 g tjestenine (pužići, fusili i sl.),
    4 dl pilećeg bujona (može i od kockice),
    so i biber,
    naribani sir (kačkavalj, gauda…)
    peršinov list

Priprema:
Crveni luk isjeckati na sitne kockice i propržiti na malo ulja. Dodati kobasice izrezane na kolutiće i kratko propržiti zajedno sa lukom.
Paradajz na kratko spustiti u vrelu vodu, oguliti i izrezati na kockice.
Sve propržiti zajedno sa kobasicama, dodati i bijeli luk.
Zatim sipati tjesteninu i preliti pilećim bujonom. Sačekati da provri, a zatim smanjiti temperaturu i kuhati oko 15 minuta dok tjestenina ne omekša.
Po potrebi dodati još malo bujona ili vode.
Skinuti s vatre, posuti naribanim sirom i staviti u rernu da se kratko zapeče, desetak minuta će biti dovoljno da se sir fino otopi.
Prije služenja posuti sjeckanim peršinom ili mladim lukom.
Poslužiti toplo uz svježu zelenu salatu.

Izvor: La cuisine créative

0 komentari:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.